Dette indhold er sponsoreret

Du kender det måske fra dig selv. Du har været single i flere måneder og drømmer nu om at finde en kæreste, som du kan dele stort og småt med, en der støtter dig og elsker dig. En du kan vise frem med stolthed. Du har fundet en fantastisk kandidat til en kæreste på en dating app, I har skrevet en del sammen, og hun virker som et rigtig godt match. Det perfekte match. I er på samme frekvens, og mange af jeres interesser har fællesnævnere. Og så ser hun faktisk også ret godt ud. Og nu har I aftalt, at det er tid til, at I skal på date. En af de mange ting, som du med spænding tænker på inden daten, er kondomer. Du tænker selvfølgelig først og fremmest på selve daten. Om I kan leve op til hinandens forventninger. Men du tænker nok også lidt på, om det mølædte kondom I din pung stadig er levedygtigt, eller om du skal have nogle kondomer, der er lidt mere sikre.

High five til den ansvarlige sexpartner

Det faktum, at du spekulerer over, hvorvidt dine kondomer stadig er funktionsdygtige eller ej inden daten, skal du have ros for. For det viser, at du er en ansvarlig person, der går op i at forhindre uønsket graviditet og kønssygdomme, der desuden ville være et ret dårligt udgangspunkt for et nyspirende forhold. Det er dog ikke til at benægte, at det måske ville give en lidt bedre følelse at lade kondomet blive liggende i pungen, men det er heldigvis muligt at få kondomer i et tyndt og holdbart materiale, hvor du næsten ikke kan mærke forskel. 

Hvor går daten hen?

Uanset hvad er det en god idé at have en plan for daten. Hvad er formålet med daten? Helt lavpraktisk er det vel at lære et nyt menneske at kende. Og hvordan gør man så det?. Hvis I for eksempel vælger, at daten skal foregå på en cafe, bliver den højst sandsynlig lidt op ad bakke. Så kan I sidde der med hver jeres kop kaffe og stille hinanden de sædvanlige obligatoriske spørgsmål. Det er der ikke meget dynamik eller læring i. I kan derfor med fordel vælge at tage ud og opleve noget sjovt og spændende sammen, som I efterfølgende kan dele med hinanden og snakke om. Hvis følelsen i maven siger ok, og der er stemning for at fortsætte daten, så fortsæt den. Med eller uden sex, når bare I er enige om planen, og der intet pres er til nogetsomhelst andet end hygge og samvær.